30 тисяч поки не буде: вище військове керівництво просить Раду відкласти законопроєкт

2.05.2023, 17:33
139920

Головні військові та силовики звернулися до народних депутатів, щоб ті відклали законопроєкт про повернення захисникам 30 тисяч гривень доплат. Натомість просять зібрати робочу групу, яка спільно розробить законопроєкт, який урегулює питання оплати праці захисників.

Читайте також: Міноборони Росії змінило свою риторику про обстріли України – ISW

Про це повідомив голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія.

Відповідну пропозицію підписали міністр оборони Олексій Резніков, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний, начальник Генерального штабу ЗСУ Сергій Шаптала, голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко, командувач Нацгвардії Юрій Лебідь, голова СБУ Василь Малюк.

У листі зазначається, що:

проголосована нещодавно правка не вирішує питання, пов’язані з грошовою винагородою, зокрема, строковиків і курсантів; її текст не враховує особливостей проходження служби в різних регіонах і виконання завдань різного ступеня складності;

система оплати праці має бути справедливою і забезпеченою бюджетним фінансуванням, а не просто існувати на папері;

популізм у цьому питанні може мати вкрай негативні наслідки й викликати розчарування.

“У зв’язку з цим вони звернулися до Верховної Ради з проханням відкласти розгляд проєкту постанови № 8312-П від 11.04.2023 р. “Про скасування рішення Верховної Ради України від 10.04.2023 р. про прийняття в другому читанні та в цілому проєкту Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення правового регулювання питань, пов’язаних зі здійсненням заходів правового режиму воєнного стану (реєстр. № 8312 від 27.12.2022 р.)”, – йдеться в повідомленні нардепа.

Арахамія повідомив, що парламентстка фракція “Слуга народу” поділяє таке рішення і підхід, тому політсила буде пропонувати відкласти розгляд постанови №8312-П і негайно створити робочу групу з представників Верховної Ради, уряду та силового блоку, щоб напрацювати фінальне рішення з цього питання.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com