4 жовтня педагоги відзначають своє професійне свято

4.10.2020, 09:53
85747

Професія вчителя є однією з найдавніших, однак своє професійне свято в статусі міжнародного вчителя почали святкувати порівняно недавно. Сталося це 26 років тому з ініціативи ЮНЕСКО.

Читайте також: В Україні з’явиться нове свято: деталі

Дата 5 жовтня вибрана не випадково. В цей день в Парижі в 1966 році пройшла міжурядова конференція, на якій представники Міжнародної організації праці та ЮНЕСКО дали визначення терміну “вчитель” і визначили статус наставників початкової і середньої шкіл.

Деякі країни перенесли День вчителя на іншу дату, проте свято від цього не перестає бути міжнародним. Наприклад, в Чилі – це 10 грудня: тоді письменниця Габріела Містраль отримала Нобелівську премію з літератури.

В Індії дата святкування Дня вчителя теж пов’язана з історією країни: 5 вересня народився другий індійський президент доктор Сарвепаллі Радхакришнан.

В Аргентині професійне свято педагогів закріплено 11 вересня. Тоді ж країна вшановує пам’ять президента Домінго Фаустіно Сармьенто, який помер в цей день.

У США Національний день вчителя святкують у вівторок, в перший тиждень травня. Цей тиждень названо Тижнем вдячності вчителям.

Польща святкує День вчителя 14 жовтня.

У незалежній Україні  День вчителя святкують щорічно у першу неділю жовтня.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com