5 років анексії Криму: США заявили, що ніколи не визнають незаконне захоплення півострова (відео)

16.03.2019, 14:11
16655

П’ять років тому Росія анексувала територію Криму. Сьогодні, у річницю злодійського захоплення української землі, ряд країн висловили свою підтримку нашій державі.

Читайте також:  У Росії хочуть зобов’язати Україну виплатити “компенсацію за Крим”

Спецпредставник Держдепу США Курт Волкер зробив офіційну заяку у 5 річницю анексії Криму, повідомляє посольство США у Києві.

“5 років тому Росія організувала нелегітимний референдум про анексію Криму. Сполучені Штати не визнають і ніколи не визнають контроль Кремля над Кримом. Під час візиту корабля ВМС США “Дональд Кук” в Одесу, ми висловили чітку позицію – США непохитно підтримують суверенітет і територіальну цілісність України”, – зазначив він.

Свою підтримку Україні висловив і міністр закордонних справ Естонії Свен Міксер.

“П’ять років тому сьогодні, 16 березня, Російська Федерація керувала на державному рівні фарсом на українській землі, який був виставлений як референдум. Через два дні, 18 березня, Крим був незаконно анексований Росією. Ми рішуче засуджуємо цей акт, який ігнорував як українську Конституцію, так і волю народу, і представляє серйозну загрозу для європейської безпеки та міжнародного верховенства права”, – сказав міністр.

У посольстві Великої Британії закликали Росію повернути Крим Україні.

“5 років тому Росія провела незаконний референдум у Криму як передумову для незаконної анексії. З тих пір Росія порушує права та свободи кримчан, зокрема корінного кримськотатарського народу. Ми закликаємо Росію повернути Крим Україні”, – зазначено у дописі.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у Facebook та Telegram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com