Секретар РНБО Данілов назвав основну загрозу світовій безпеці

14.12.2019, 14:45
56624

Секретар РНБО України Олексій Данілов зустрівся із делегацією Сенату США і назвав сферу кібербезпеки ключовою складовою національної безпеки України. Про це повідомила пресслужба Ради нацбезпеки та оборони.

Читайте також: У США через кібератаку оголосили надзвичайну ситуацію

На думку Данілова, захист інформації та пристроїв від хакерів вкрай важливий, адже кіберзброя невдовзі буде найпотужнішою у світі.

“У наступні п’ять-десять років кіберзброя стане номером один у світі, навіть ядерна зброя відійде на другий план”, – наголосив секретар РНБО.

Він повідомив про роботу над оновленою Стратегією кібербезпеки, і зазначив, що в апараті РНБО триває робота над розбудовою Національного координаційного центру кібербезпеки (НКЦК). Його головними завданнями буде прогнозування і виявлення потенційних та реальних кіберзагроз, а також забезпечення РНБО України аналітичними матеріалами.

Американські делегати, тим часом, зазначили, що Україна дає відсіч кібератакам.  Сторони наголосили, що кібератаки є “величезними викликами” для України і США, обмінялися досвідом їх попередження і локалізації, й акцентували на важливості і перспективності двосторонньої співпраці у сфері протидії атак хакерів.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com