За порушення умов карантину вже оштрафовано понад 600 киян

9.04.2020, 13:12
69087

Столичні правоохоронці склали вже 622 адмінпротоколи щодо порушників обмежувальних заходів.

Читайте також: У МВС повідомили, як українці святкуватимуть Великдень в умовах карантину

Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-пресконференції, пише Главком.

“Я вдячний киянам, які дотримуються обмежувальних заходів і не виходять у місто без нагальної потреби. Але, на жаль, чимало й таких, хто ігнорує правила. І таких правоохоронці штрафують. На сьогодні правоохоронці склали вже 622 адмінпротоколи щодо порушників”, – сказав він.

Так, зокрема, 39 протоколів склали за перебування у громадському місці без масок, 10 – за переміщення групою більше 2 людей, 20 – за відвідування парків та скверів, 6 – за відвідування спортивних майданчиків. За порушення правил самоізоляції або обсервації в столиці склали 64 протоколи. Поліція перевірила дотримання режиму самоізоляції у 637 осіб.

“Контроль буде. Правил повинні дотримуватися всі. Бо в даному випадку – це питання здоров’я і життя киян. Не міська влада придумала, як вас обмежити. Це рекомендації ВООЗ, вірусологів, інфекціоністів, уряду, досвід інших міст світу”, зазначив Кличко.

Він повідомив, що щодня спілкується з мерами різних міст, дізнається, яка ситуація в них і яких заходів вони вживають.

“Вчора, наприклад, говорив з мером Праги. У них теж ситуація непроста – вже захворіло понад 1 300 людей. І там сьогодні суворі обмеження і дуже високі штрафи за їх порушення”, підкреслив мер Києва.

“Тому я ще раз наголошую: залишайтеся вдома, бережіть себе і своїх найдорожчих людей. Не ризикуйте! Нам не потрібен ні італійський, ні іспанський варіанти! Нам не потрібна ситуація, як сьогодні в США, коли навіть така передова медицина не може надати необхідної допомоги такій шаленій кількості хворих”, наголосив Кличко.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com