7 років Мінським угодам: США звернулися до Росії

6.09.2021, 12:03
100348

Сполучені Штати Америки в сьому річницю підписання мінських домовленостей між Україною та Росією звернулися до влади РФ.

У заяві США йдеться про те, що Росія має виконати свої зобов’язання та звільнити незаконно полонених, повідомили в пресслужбі посольства США в Києві.

Також від РФ вимагають дозволити місії ОБСЄ проводити спостереження на українсько-російському кордоні.

“Росія має вивести свою зброю та сили та повернути Україні повний контроль над її міжнародно визнаними кордонами. Росія має взяти на себе відповідальність за припинення конфлікту, розпочатого нею на сході України”, – пишуть у посольстві.

7-й рік триває агресія РФ проти України. У березні 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької і Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

Читайте також: Екстремальність стала новою реальністю: чи готова Україна до нових кліматичних умов і що можна зробити просто зараз

Мінський протокол підписали у вересні 2014 року – угоду про перемир’я та врегулювання конфлікту на Донбасі. Також пізніше заствердили план виконання домовленостей.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com