Країни, які визнали Лукашенка легітимним президентом: список

18.08.2020, 12:11
81665

Лише 15 країн світу визнали Олександра Лукашенка президентом Білорусі. Більша половина це колишні республіки СРСР. Зазначимо, що ЦВК Білорусі оприлюднив офіційні результати виборів ще 14 серпня.

Читайте також: Лукашенко нагородив силовиків за бездоганну службу

Як повідомляє держагентство Білорусі Белта, Лукашенка з перемогою на виборах привітали колеги з країн колишнього Радянського Союзу – Росії, Казахстану, Азербайджану, Узбекистану, Таджикистану, Киргизстану, Вірменії, Молдови, пише Главком.

Крім того, він отримав привітання від глав Китаю, Туреччини, Венесуели, В’єтнаму, Нікарагуа, Сирії, а також представника Президії Боснії і Герцеговини.

Зазначається, що першим Лукашенка привітав лідер КНР Сі Цзіньпін. Він висловив упевненість, що під керівництвом нинішнього президента Білорусь досягне успіхів у справі державного будівництва. Він також назвав Китай та Білорусь “залізними братами”.

Телеграму з привітаннями надіслав і президент Росії Володимир Путін, який заявив, що розраховує на розвиток двосторонніх відносин та інтеграцію в рамках Союзної держави і організації договору про колективну безпеку.

Зазначимо, Україна офіційно не вітала Лукашенка з перемогою. Своїми вітання відзначилися кум Путіна Віктор Медведчук та нардеп від “Слуги народу” Євген Шевченко. Також поспішив привітати Лукашенка з перемогою на виборах скандальний український політик, лідер Радикальної партії Олег Ляшко. Втім, згодом він видалив із соцмереж своє привітання.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com