882 тисячі гривень: як місцевий прокурор урожай продавав

1.08.2019, 14:14
35433

СБ України спільно з Державним бюро розслідувань викрили на перевищенні владних повноважень прокурора однієї з місцевих прокуратур Дніпропетровської області. Про це повідомив пресцентр СБУ.

Читайте також: НАБУ виступило проти зміни Луценком послідовності справи про махінації в “Ощадбанку”

Спільними зусиллями служб було встановлено, що прокурор, виступавши процесуальним керівником у кримінальному проваджені щодо рейдерського захоплення та незаконної обробки 420 гектарів земель сільськогосподарського призначення, ініціював накладення арешту на вилучене майно – урожай технічних культур. Усупереч постанові суду про заборону розпоряджатись та використовувати вилучені посіви до прийняття остаточного рішення, чиновник особисто продав місцевому комерсанту врожай через товарну біржу.

Внаслідок проведених махінацій прокурор збагатився на 882 тисячі гривень. Водночас, за висновками експертів, реальна ринкова вартість арештованого майна в 10 разів більша. Таким чином, за попередніми оцінками, було завдано збитків державному бюджету на 8 мільйонів гривень.

Під час слідчих дій, проведених у межах відкритого кримінального провадження, вилучено матеріали, що підтверджують протиправну діяльність посадовця. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи та притягнення до відповідальності інших посадових осіб, що можливо причетні до оборудки.

 

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com