У Ізраїлі знайдено саркофаги часів Стародавнього Риму

19.02.2021, 20:30
94706

Незвичайна знахідка зроблена в ході земляних робіт в сафарі-парку міста Рамат-Гана на території Ізраїлю. Виявлено парні саркофаги часів Стародавнього Риму. Причому знайдені вони повторно: багато років тому їх уже знаходили на території парку розваг, але тоді вченим повідомляти про них не стали, а просто закопали в іншому місці, – повідомляє Курс України.

Читайте також: “Ромео і Джульєтта” з Вифсаїди: несподівана знахідка ізраїльських археологів

Прибулі на місце повторної знахідки експерти ідентифікували раритет періодом римського панування, саркофага приблизно 1800 років. Співробітники Управління старовини Ізраїлю надзвичайно здивовані знахідку, оскільки саркофаги, судячи з орнаменту, парні, і виконані в стилі, в якому в Римі в той період оформляли вироби для самих знатних людей. Однак частина прикрас виконана не до кінця, а найголовніше, саркофаги виготовлені не з мармуру, як це було прийнято, а з місцевого каменю.

Вчені вважають, що вони зіткнулися з рідкісною спробою імітації розкішних римських поховань. Обидва саркофага відповідають всім вимогам розкоші того періоду, за винятком “невідповідного” матеріалу. Можливо, причина того була в поспіху, як і не завершена робота граверів.

Незважаючи на те, що робота майстрів була не закінчена, на саркофагах можна розрізнити орнаменти з квіткових гірлянд і символічних дисків. Між ними вчені виявили овальні заготовки для виноградних грон. Однак саме ця частина роботи не була завершена з невідомих причин.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com