Ревматоїдний артрит: додаткові ознаки

15.03.2021, 17:55
95487

Артрит асоціюється з болем в суглобах, але ознаками захворювання також можуть бути незвичайні, на перший погляд, порушення, – повідомляє ukrhealth.net.

Читайте також: Як зняти напругу та біль у суглобах?

Артрит є дуже поширеним захворюванням, що викликає запалення і болючість суглобів. Багато хто помилково вважає його “хворобою людей похилого віку” – насправді він може вражати людей будь-якого віку, включаючи маленьких дітей.

Існує безліч різних типів артриту, але найбільш поширеними є остеоартрит і ревматоїдний артрит. Остеоартрит має на увазі поступове фізичне стирання хрящових тканин між суглобами. Ревматоїдний артрит являє собою аутоімунне захворювання, при якому імунна система організму помилково атакує суглоби, викликаючи в них запалення.

Специфічна ознака цього захворювання – біль і набряклість суглобів. Але також недуга здатна проявлятися досить незвичайними ознаками.

Перелік симптомів ревматоїдного артриту склали:

– вузликові утворення на шкірі,
– почастішання пульсу,
– висока температура,
– втрата волосся,
– онімілі ноги,
– проблеми зі сном,
– легко виникають синці,
– напади запаморочення,
– біль у горлі,
– хворобливі очниці,
– стан мозкового туману,
– сухість очей,
– сухість у роті.

“Якщо підозрюєте, що у вас може бути артрит, дуже важливо поговорити з лікарем. Найбільш часті симптоми артриту, крім болю, включають скутість суглобів, їх набряк, зменшення діапазону рухів, почервоніння шкіри і підвищення температури в місці запалення”, – резюмували фахівці.

Вони підкреслюють, що схильність до шкідливих звичок (куріння, зловживання алкоголем) а також зайва вага збільшують ризик розвитку симптомів загострень, що викликаються артритом.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com