Як зняти напругу та біль у суглобах?

2.02.2021, 12:19
93979

Ревматологи радять не ставати заручниками свого тіла, а допомогти собі за допомогою засобів, які завжди під рукою.

Читайте також: Зубний біль: як полегшити його в домашніх умовах?

Симптоми артриту

Кожен рух приносить людині дискомфорт, вона відчуває при цьому біль, яка посилюється. Недуга може проявлятися і хрускотом в суглобах, почервонінням і набряком в осередках ураження, – повідомляє Країна Здоров’я.

Перш за все, страждають зап’ястя, коліна, гомілки і стопи. Можуть запалитися відразу обидві ноги або руки. Потім біль переходить на плечі або коліна. З’являються больові відчуття і скутість рухів вранці, хоча біль поступово зникає протягом дня. Згодом людина втрачає апетит, у нього може періодично підвищуватися температура тіла, з’являється загальна слабкість, набряк, обмеження рухів.

Як зменшити біль

Якщо ви страждаєте надмірною вагою, постарайтеся позбутися від неї – це допоможе зменшити напругу і біль в хребті і суглобах.

Приймайте теплі ванни, вони заспокоять біль. Температура води не повинна перевищувати 37 градусів, тобто вода повинна бути такою, в якій ви купали своїх маленьких дітей. Приймайте ванну з хвойним екстрактом або ефірними маслами, добре допомагає скипидар. Ще в минулому столітті відомий лікар Залманов практикував подібне лікування. Тривалість такої ванни не повинна перевищувати 15 хвилин.

Навіть якщо вам рух заподіює біль, ревматологи радять робити вправи для рухливості суглобів, щоб не застигнути остаточно. Ваші рухи повинні бути плавні, без напруги і ні в якому разі не завдавати болю.

Робіть кілька простих вправ після пробудження

1. Лежачи на ліжку, повільно повертайте голову направо і наліво, трохи напружуючи м’язи шиї в крайніх точках руху. Повторити 3-5 разів.

2. Піднімайте повільно вгору руки, потім закладіть їх за голову. Все це виконайте на вдиху, опускайте руки повільно на видиху. Повторювати 3-5 разів.

3. Повільно стискаючи кисті рук, згинайте пальці ніг до стану легкого напруги. Утримуйте їх в такому положенні декілька секунд. Повторіть вправу 3-5 разів.

4. По черзі повільно згинайте ноги в колінних суглобах, п’яти повинні ковзає по ліжку. Повторювати 3-5 разів.

Народна медицина радить

Зігрівають, знімають набряки і біль компреси. Візьміть 100 г сухого гірчичного порошку, 200 г морської солі і невелику кількість розтопленого парафіну. Змішайте. Цієї суміші вистачить на 3 процедури. Покладіть суміш на хворі суглоби. Зверху укрийте плівкою і замотайте шаллю.

При набряках і болю добре допомагає мазь із золотого вуса. Траву перерубіть на м’ясорубці, відіжміть в марлі. Змішайте сік трави з будь-яким дитячим кремом. Використовуйте щодня, змащуючи суглоби вранці і ввечері.

Знімає набряк, біль, покращує стан суглоба, відновлює його рухливість свіжий капустяний лист. Лист пам’ятайте до появи тріщин. На внутрішню сторону нанесіть тонкий шар меду. Прикладіть до хворого суглоба і примотати поверх тканину. Залишити на ніч.

Має протизапальний ефект чай з листя брусниці. Траву заваріть і пийте протягом довгого часу. Цей відвар виводить зайву рідину з організму, нормалізує обмін речовин. Балансує кількість сечової кислоти в крові і плазмі.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com