Гостомель, Буча, Ірпінь: якими стали міста після російської окупанції та щоденних обстрілів артилерією (фото)

8.04.2022, 17:30
117021

Українські міста, в яких побував “рускій мір”, залишаються зруйнованими, спаленими та спорожнілими. Спецпідрозділи армії України, які вибивають окупантів з наших територій, знаходять у населених пунктах убитих місцевих мешканців та заміновані під’їзди, дороги та навіть дитячі майданчики.

Читайте також: Перекидання виведених з півночі російських військ на Донбас займе тиждень – британська розвідка

Гостомель

Російські окупанти тут тренувалися вбивати. Після того, як військові злочинці РФ вийшли із населеного пункту, у ньому виявили убитими 11 цивільних.

За словами місцевих мешканців, на мирних людях тренувалися снайпери. Тіла вбитих згодом знайшли в одному із гаражів. Також під завалами від артилеристських обстрілів загинули десятки людей. Ще сотні вважаються зниклими безвісти.

“Ти міг рухатися в напрямку Гостомелю і вздовж дороги стояли розстріляні автомобілі з тілами, включаючи дітей. І міг повертатися назад — а цих тіл уже не було. Моя гіпотеза в тому, що чим спокійніше почувалися окупанти на якійсь території, ніж далі вони були від лінії фронту, тим ретельніше вони ховали свої сліди”, — сказав голова Гостомельської селищної військової адміністрації Тарас Думенко.

Бородянка

З кінця лютого населений пункт систематично став обстрілюватися російськими військовими злочинцями, які згодом зайшли та окупували нашу територію. Звільнити Бородянку ЗСУ вдалося 1 квітня.

Наразі рятувальники та вибухотехнічні фахівці обстежують та розмінують територію, а також розбирають завали, під якими живцем було поховано десятки людей.

Буча

У населеному пункті російські окупанти розстріляли щонайменше 320 людей. Військові злочинці стріляли у бік людей на цивільних автомобілях, які намагалися евакуюватися.

Військові злочинці також влаштували під час окупації Бучі полювання на місцевих політиків.

Ірпінь

В Ірпені російські окупанти розстрілювали людей і давили їхні тіла танками. Коли ЗСУ звільнили місто, останки вбитих довелося збирати буквально частинами.

За словами міського голови Олександра Маркушина, серед загиблих є жінки та діти. Від куль окупантів загинули місцеві мешканці, які не хотіли підкорятися злочинцям Кремля.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com