На Волині вшанували пам’ять українців, які стали жертвами політичних репресій

15.05.2022, 11:41
119709

У третю неділю травня в Україні вшановують пам’ять жертв політичних репресій. Тож сьогодні, 15 травня 2022 року, на Замковій площі обласного центру Волині представники влади області та міста віддали шану усім, хто загинув або постраждав внаслідок комуністичного режиму.

Читайте також: У ліцеї на Волині знайшли прихисток вимушені переселенці

Зокрема, участь поклали квіти до пам’ятника жертвам політичних репресій заступник голови облдержадміністрації Юрій Гупало, заступник голови обласної ради Григорій Недопад та секретар Луцького міського голови Юрій Безпятко, йдеться на сайті Волинської ОДА.

Слід зазначити, що одна з наймаcштабніших кампаній масових репресій громадян була розгорнута у 1937–1938 роках і відома, як Великий терор. За цей час на території України було засуджено майже 199 тисяч осіб, з яких близько двох третин – до розстрілу. Решту людей було відправлено до в’язниць та таборів.

Такі дії правлячої верхівки колишнього радянського союзу здійснювалися постійно, аби карати так званих «ворогів народу». Саме тому в багатьох СРСР асоціюється з масовими репресіями, політичними переслідуваннями, цькуваннями, голодоморами та депортаціями населення. «Совєти» всіляко знищувала усіх, хто був проти їхнього злочинного тоталітарного режиму.

Таку ж політику продовжує сучасна росія, нападаючи на суверенні країни та захоплюючи незаконно їх території.  Фактично РФ знову вчиняє геноцид українського народу у ХХІ столітті, як колись радянська влада. Сьогодні усім відомо про фільтраційні табори, у котрі окупанти відправляють українців, та створені фейкові «республіки».

Як і в ті часи українці демонструють свою незламність, сміливість та стійкість у боротьбі проти путінського режиму. Українська нація вкотре доводить світові, що неможливо знищити людей, які люблять свою країну, пам’ятають історію та прагнуть самостійно обирати своє майбутнє.

Пам’ятаємо усіх, хто поклав своє життя за свою мову, культуру та свободу.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com