У ліцеї на Волині знайшли прихисток вимушені переселенці

6.05.2022, 20:33
119016

Княгининівський ліцей Волинської обласної, де розміщені внутрішньо переміщені особи, 5 травня 2022 року, відвідав начальник обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко разом із заступником Юрієм Гупалом.

Читайте також: Ліцей на Волині, де вчителі готують для переселенців, отримав допомогу (фото)

Зокрема очільник області в рамках візиту поспілкувався з керівництвом закладу та внутрішніми переселенцями, аби дізнатись як організований їх побут та чим можна допомогти. Разом із заступником прибули не з пустими руками – для потреб переселенців передали продуктовий вантаж (крупи, консервація, молочна продукція), дитячі товари (серветки, підгузки, харчування) та засоби особистої гігієни для дорослих.

Так як робочий візит був в обідню пору, то начальнику обласної військової адміністрації запропонували долучитись до обіду та спробувати їжу, приготовану для мешканців закладу. До слова, харчування для вимушених переселенців тут силами працівників організовують тричі на день.

Загалом, тут проживає близько 200 мешканців (66 сімей), з яких 49 – діти. Донецьк, Харків, Чернігів, Одеса. Хтось з них повністю втратив свою домівку, чиєсь місто щоденно знаходиться під обстрілами окупантів. Більшість прибули після 14 березня.

Для забезпечення побутових потреб у житловому корпусі доступні гаряча вода, обладнані ванні кімнати, пральня, їдальня, кухня та власне укриття. Поруч з гуртожитком – будки для собак, яких не покинули при переїзді господарі.

Люди розповідають свої історії, надіються на повернення, дякують волинянам за прихисток. Майже усі зазначають, що не очікували, що їх так гостинно прийматимуть.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com