Вченим, які розшифрували ген коронавірусу, наказали мовчати

13.04.2020, 12:52
69431

Китайські журналісти-розслідувачі дізналися про вчену, яка раніше за інших виявила і вивчила коронавірус SARS-CoV-2, але була змушена мовчати під тиском керівництва, повідомляє в неділю, 12 квітня, MSN.

Читайте також: Обсервація входить у вартість квитка з-за кордону, – Владислав Криклій

За даними видання, вірусолог Ши Чженлі з провінції Ухань виявилася першим дослідником, яка встановила схожість між збудником інфекції, поміченої в грудні 2019, і сімейством коронавірусів. Китайський журналіст Гао Ю зміг зустрітися з Ши і дізнався про ранні етапи дослідження SARS-CoV-2, а також про дії китайської влади.

За словами Ши, вона і її співробітники в грудні 2019 року отримали зразки нового вірусу від перших заражених, після чого протягом трьох днів секвенували гени. Дані про геном вірусу були готові вже до 2 січня, однак директор Інституту вірусології Уханя Яньї Ван наказав персоналу не розкривати жодної інформації про цю роботу. Незабаром Ши і персонал її лабораторії виявилися ізольовані в умовах жорсткого карантину в Ухані.

Місцеві лікарі, які спробували поширити інформацію про нову хворобу, були затримані, а місцева влада припиняла публікацію “недоречною інформації”, стверджуючи, що вона може спровокувати паніку. Пізніше була закрита лабораторія в Шанхаї, співробітники якої опублікували в інтернеті генетичну послідовність нового коронавірусу. Лікарі з Уханя Лі Веньлян і Ай Фен розповіли про нове захворювання в соцмережах, але отримали попередження від поліції за поширення “неправдивих відомостей”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com