Технічна картопля: чи безпечно їсти продукт, який масово завозять в Україну

4.06.2020, 10:10
74482

За повідомленням ЗМІ, в Україну масово завезли так звану технічну картоплю з Європи.

Читайте також: Послаблення карантину з 5 червня: дозволи і заборони в Україні

Що це таке та чи можна її їсти, розповіла виконавча директорка Української асоціації виробників картоплі Оксана Руженкова, пише Gazeta.ua.

Вона підтвердила, що слово “технічний” у цьому випадку не має відношення до поняття “неїстівний”.

“Технічна картопля насправді – це просто картопля. Вона класна, вона хороша. Мало того, зовні вона виглядає бездоганно. І вона не втрачає свого зовнішнього вигляду за недотримання правил зберігання. Наприклад, якщо ми будемо зберігати картоплю в кімнатних умовах, без холодильника 2–3 місяці, вона втратить свій тургор (пружність), почнуться ростові процеси. А з технічною картоплею після кількох місяців зберігання на кухні нічого не трапиться. У чому особливість технічної картоплі? Вона хороша для смаження. Але вона не розварюється. Саме це мають на увазі, коли говорять, що борщ або пюре з технічної картоплі готувати не варто”, – пояснює Оксана Руженкова.

Величезні обсяги імпортної картоплі, за повідомленням фахівців, – це результат неврожаю через торішню посуху, а також коронавірус і введені у зв’язку з пандемією обмеження.

Наразі ж більшість старої картоплі, яка продається на українських ринках і в супермаркетах, теж імпортна. А ось ранної картоплі багато місцевої.

“Думаю, що в цьому році картоплі буде багато. У нас завжди так: якщо минулого року ціна була висока, значить, на наступний рік всі садять цей продукт. І це завжди приводить до падіння цін на нього. Від чого найбільше страждають промислові виробники”, – каже Оксана Руженкова.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com