Послаблення карантину з 5 червня: дозволи і заборони в Україні

3.06.2020, 19:49
74448

Послаблення карантину з 5 червня дасть можливість проводити служби у церквах, скасує самоізоляцію для осіб старше 60 років та дозволить кафе і ресторанам працювати повноцінно. Відповідні зміни ухвалили на засіданні Кабінету міністрів 3 червня. Повідомляє Урядовий портал.

Читайте також: У МОЗ повідомили, чи зможуть знову посилити карантин в Україні

Які послаблення карантину вводять з 5 червня:

заклади громадського харчування зможуть приймати відвідувачів у приміщеннях за умови дотримання протиепідемічних заходів;

особам старше 60 років можна не дотримуватися зобов’язання щодо самоізоляції;

проведення релігійних заходів у приміщенні за умови перебування не більше 1 особи на 5 м². Альтернативно – проведення служб просто неба за дотримання дистанції у 1,5 м;

дозвіл діяльності закладів оздоровлення та відпочинку дітей;

проведення акредитації освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти у віддаленому режимі;

ухвалення рішення про умовну акредитацію освітніх програм без проведення або з частковим проведенням акредитаційної експертизи до 1 вересня 2020 року.

Також дозволили перевезення пасажирів легковими автомобілями у кількості до п’яти осіб разом з водієм. Але це без урахування дітей віком до 14 років.

“У разі невідповідності епідемічної ситуації в регіоні показникам для послаблення заходів протягом трьох днів поспіль регіональна комісія ТЕБ і НС зобов’язана зібратися позачергово та скасувати послаблення деяких карантинних обмежень, – пояснив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Авіаційне сполучення

З 5 червня відновлюється внутрішнє авіасполучення. Кабінет міністрів ухвалив зміни до постанови №392 від 20 березня 2020 року, які дозволять відновити його. Рішення набуде чинності після опублікування.

З 15 червня полетять перші літаки за кордон. Але авіарух відновиться з державами, які відкрили аеропорти для рейсів з України.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com