Людей з COVID-19 хочуть лікувати в колонії через брак місць в лікарнях Чернігівської області, – ЗМІ

7.12.2020, 13:29
90977

Тоді як раніше повідомлялося, що в одеській лікарні нікому вивозити тіла померлих від коронавірусу, у лікарнях Чернігівської області нестача місць для лікування хворих на коронавірус, а також персоналу, в тому числі сімейних лікарів.

Читайте також: “Це відбувається прямо зараз. У нашому місті…Страшно”, – волонтерка, про вкрай напружену ситуацію в Одеських лікарнях

Про це повідомляє Обозреватель.

Повідомляється, що в Прилуках в амбулаторії при дитячій поліклініці немає жодного сімейного лікаря, і людям з коронавірусом нема до кого звернутися.

“Ми телефонували в цю амбулаторію, так там всі лікарі на лікарняному. На прийомі тільки медсестри, які можуть виписати лікарняний”, – говорить Тетяна Архипенко.

Така ж ситуація і в селі Сухополова Прилуцького району. Там сімейний лікар пішла на лікарняний і люди залишилися без допомоги.

“У центральній лікарні Прилук лікарі змушені з 4-місних палат робити 6-місні, а тих, кому не вистачило місця, кладуть в коридорі. Тут на 80 ліжках вже лежать понад 90 осіб, а тяжких, на кисневій підтримці – 50”, – повідомляє Обозреватель.

Самі медпрацівники, попри запевнення місцевої влади, що ліжок і кисню для хворих вистачає, кажуть, що ситуація з місцями і киснем в області далеко не з найкращих.

“Місцева влада вже заявила, що планують відкривати додаткові місця в двох спортзалах в Чернігові та Ніжині, там помістяться 150200 ліжок.

А також в резерві є і законсервована колонія в Прилуках. Туди теж можуть звозити хворих на COVID-19.

Тільки без обладнання цих приміщень кисневими станціями перепрофілювати їх немає жодного сенсу”, – повідомляє видання.

У багатьох лікарнях не вистачає лікарів і медсестер. Частина з них хворіють на коронавірус, інші звільнилися, побоюючись зараження.

Читайте також: Пневмонія при COVID-19 може протікати без температури: лікар вказав на важливий фактор

“У нас на зміні на кожну медсестру часом припадає 20-25 пацієнтів. Присісти не встигаєш, піт градом. Але найжахливіше, що допомагати людям нічим. Кому дати подихати киснем вже вибираєш – якщо у одного сатурація близько 85%, а в іншого нижче, то рятуєш його. Другого вмовляєш спокійно полежати і почекати.

Але люди вмирають щодня. Врятувати всіх просто неможливо. Те що трупи не встигають виносити, так це звичайна справа, особливо вночі. Кладуть під стіночку, рано вранці на каталку і в морг. А хто буде носити? Медсестри, які розриваються між тяжко хворими?”– розповідає медсестра з Чернігова.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com