“Це відбувається прямо зараз. У нашому місті…Страшно”, – волонтерка, про вкрай напружену ситуацію в Одеських лікарнях

7.12.2020, 10:11
90951

В Одесі дівчина з пневмонією вже втратила через коронавірус батька, її маму перевели в реанімацію у важкому стані – хвора донька змушена доглядати за нею сама.

Читайте також: Комаровський розповів всі подробиці прийому антибіотиків при коронавірусі (відео)

Про цю та інші складні ситуації в лікарнях міста написала керівниця волонтерського проєкту “Корпорація монстрів” Катерина Ножевнікова на своїй сторінці в Facebook. У якийсь момент хвора дівчина попросила лікарів “дати щось, щоб мама не мучилася”, але їй відповіли, що в нашій країні так не роблять, уточнила вона.

“У молодої дівчини батько вже помер. Мама в реанімації на високому потоці. Дівчина сама хворіє. Але впросила лікарів і її пустили до мами. Вона сидить біля неї дві доби. Вона поїть її з трубочки, змінює памперс і тримає за руку. Тому що мамі страшно, але вона не може вже сказати ні слова. У якийсь момент дівчина розплакалася і сказала: я попросила лікарів дати щось, щоб мама не мучилася, але мені відповіли – в нашій країні так не роблять. Я падаю з ніг. У мене запалення. Я не знаю, що робити”, – розповіла Ножевнікова.

До того ж, за інформацією пацієнтки, в палаті практично щодня вмирають люди.

“Це відбувається прямо зараз. У нашому місті. У 21 столітті”, – обурилася волонтерка.

Вона повідомила й про інші важкі ситуації з хворими на коронавірус у медустановах Одеси.

“Лариса Павлівна проживає із сестрою та мамою 95 років. Усі хворіють. Мамі викликали кілька разів швидку, але госпіталізувати її не можуть, бо вона лежача. І в лікарні їй не зможуть надати належний догляд – не вистачає співробітників”, – написала Ножевнікова.

За словами волонтерки, через нестачу медсестер в Одесі виникають труднощі в догляді за хворими, а також доводиться довго чекати оформлення документів під час переведення пацієнтів з однієї медустанови в іншу.

Читайте також: Виявлено першу мутацію COVID-19, проти якої антитіла можуть бути безсилі

“Залишила повідомлення на всіх гарячих лініях. Написала заступнику міністра. Вислала відео та аудіо записи. Не знаю, як все це зможуть налагодити вже. Місто просто забило на все. Обласний департамент до 4 ночі розрулював мої питання ще щодо інших пацієнтів міста. Спасибі їм величезне”, – наголосила Ножевнікова.

Вона ще раз звернулася до одеситів із проханням дотримуватися правил карантину.

“Носіть маски. Дотримуйтесь дистанції. Місць у місті практично вже немає. Потрапити в сортувальну лікарню стає вже небезпечним для життя. Бережіть людей похилого віку… Таких важких хворих, як мама цієї дівчинки, яка сама вже готова померти поруч із мамою, просто нікуди буде класти – анестезіологів і реаніматологів у цій країні надто довго знищували”, – написала вона.

Волонтерка розповіла про ситуацію з коронавірусом у лікарнях Одеси

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com