Сонячна активність: чим вона загрожує нашій планеті

25.02.2021, 12:43
94919

Сонячна активність циклічна. Зараз вона зростає з кожним роком, і ми знаходимося тільки в середині 11-річного циклу. Агресивний вплив Сонця на Землю буде зростати ще п’ять років, вважаючи поточний рік. І тільки потім піде на спад, – пише Курс України.

Читайте також: Найбільша магнітна буря може призвести до збоїв у комунікаціях, радіоперешкод та дозволить побачити північне сяйво

Рамі Кахваджі, професор університету в Бредфорд, розробив систему, завдяки якій NASA може прогнозувати виникнення нових спалахів на Сонці та аналізувати сонячні плями. За допомогою цієї системи вдалося з’ясувати, що в найближчі роки спалаху на зірці, навколо якої утворена наша система, будуть відбуватися частіше. І ставати вони будуть тільки сильніше.

Вчені вважають, що це дуже сумна новина для світу, який залежить від технологій. Адже під час зростання своєї активності Сонце виробляє занадто багато тепла, плями на ньому виникають частіше. Скорочуються і перерви між сонячними бурями, які є згубними для бездротової передачі даних. Причому, небезпека переривання загрожує не тільки сигналам радіо, супутникового телебачення, стільникового зв’язку і GPS. У найбільш пікові моменти можливо навіть порушення в подачі електрики, що для нашої цивілізації рівносильно колапсу.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com