Адвокат пояснив кому із військовозобов’язаних не потрібно проходити ВЛК, згідно з чинним законодавством

26.05.2024, 19:01
159284

Триває мобілізація в Україні, і військовозобов’язані, які звернулися до територіальних центрів комплектування та соцпідтримки із заявою про надання відстрочки, не мають проходити військово-лікарську комісію до ухвалення рішення відповідною комісією.

Читайте також: Мобілізація-2024: хто має право на бронювання та скільки триває відстрочка

Військовозобов’язану особу направляють на медогляд, щоб визначити, чи придатна вона до служби в армії, якщо “комісія ухвалює рішення і відмовляє надавати відстрочку”, розповів військовий адвокат Сергій Дубок “Суспільному Житомир”.

“Військовозобов’язані, у яких є відстрочка, на медогляд не направляються, за виключенням контрактників…”, – пояснив експерт.

Нагадаємо, 18 травня почав працювати оновлений закон про мобілізаційні заходи. Згідно із документом, упродовж 60 днів військовозобов’язані українці – чоловіки та жінки-медики у віці від 18 до 60 років та резервісти, упродовж 60 днів мають оновити свої персональні дані через ТЦК, центри надання адміністративних послуг чи застосунок “Резерв+”. Згодом уряд вирішив, що якщо ці категорії українців вчасно не оновлять свої персональні дані, то їм будуть поштою надсилати повістки.

За словами українського воїна Олексія Тарасенка, у нашій армії вважають, що є серйозна несправедливість стосовно деяких військових, оскільки новий закон про мобілізацію не передбачає демобілізацію.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com