“Афганістан – це незагоєна рана всього українського народу”: на Волині вшанували пам’ять воїнів-інтернаціоналістів

15.02.2022, 22:25
111509

Важко залишитися байдужим, коли чуєш це слово – Афганістан. 33 роки минуло з того часу, коли останній наш солдат був виведений за межі республіки Афганістан. Цей день і є закінченням десятирічної афганської війни для радянських людей. Війна в Афганістані – це незагоєна рана для багатьох українських сімей, це та болюча рана, яка ось уже 33 роки тримається у пам’яті тих, хто пройшов той непростий шлях.

Читайте також: “Ніхто не забутий!”: у Луцьку вшанували пам’ять жертв Голодоморів (фото)

За майже десять років крізь пекло неоголошеної війни пройшли понад 160 тисяч українців, 2,5 тисячі з яких – волиняни. До своїх домівок не повернулися майже 4 тисячі наших співвітчизників, з них – 70 жителів Волині. Матері втратили своїх синів, жінки стали вдовами, діти – сиротами.

З нагоди 33 річниці виведення військ з Афганістану та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав у Любомлі біля пам’ятної стали воїнам-інтернаціоналістам відбувся урочистий мітинг, організований Любомльською організацією спілки ветеранів Афганістану на чолі із Віталієм Мучаком.   

На початку заходу священнослужителі відправили панахиду за загиблими в афганській війні земляками.

До пам’ятних заходів долучився і голова Волинської обласної організації політичної партії “УДАР Віталія Кличка” Юрій Гупало.

“Афганістан – це незагоєна рана всього українського народу. 33 роки він живе у нашій пам’яті, наших серцях та наших думках. Кожен виніс з війни свої спогади, свій біль, бойові та життєві досвіди, а військовослужбовці, які пройшли пекло війни, пропускають цей страшний біль через себе щодня. На вашу долю випала нелегка місія. Нажаль, та війна забрала життя багатьох людей.

Сьогодні ми вшановуємо воїнів, Героїв, солдатів – тих, хто кожного дня, не дивлячись на небезпеку, творив подвиг. Саме ви – воїни-афганці були у перших рядах добровольців, коли розпочалася неоголошена війна у 2014 році в Україні. Ви перші відгукнулися та пішли в бій навчати наших молодих воїнів на початку війни з Росією.

Спасибі вам, що мали силу духу витримати в цій незрозумілій війні. Спасибі Вам  за твердість духу та силу волі і за те, що Ви протягом стількох років не розгубили душевності, доброти і те, чого так сьогодні бракує нашому суспільству – не розгубили єдності. Я вірю, що перемога завжди буде на боці українського народу”, – зазначив Юрій Гупало.

Зрештою усі учасники мітингу поклали квіти до стели та вшанували пам’ять загиблих і померлих воїнів хвилиною мовчання. Після чого, за традицією, були вручені відзнаки різного рівня.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com