AFP: Тисячі педофілів діяли у Католицькій церкві Франції з 1950 року: голова комісії

3.10.2021, 14:15
102248

Тисячі педофілів працювали всередині Католицької церкви Франції з 1950 року, заявив голова незалежної комісії, яка проводить розслідування у католицькій церкві

Як повідомляє AFP, про це він розповів їм за кілька днів до оприлюднення звіту, пише Громадське радіо.

Звіт незалежної комісії має бути опублікований у вівторок після двох з половиною років досліджень на основі церковних, судових та поліцейських архівів, а також опитувань свідків.

Дослідження комісії виявило від 2900 до 3200 священиків-педофілів або інших членів церкви, сказав Жан-Марк Сов, додавши, що це «мінімальна оцінка».

У звіті, який, за словами глави комісії, містить 2500 сторінок, буде зроблено спробу оцінити як кількість правопорушників, так і кількість жертв.

Читайте також: Саакашвілі оголосив себе політв’язнем і вирішив голодувати

Він також розгляне «механізми, особливо інституційні та культурні» в церкві, які дозволили педофілам залишатися, і представить 45 пропозицій (ймовірно щодо вирішення цієї проблеми).

Незалежну комісію було створено у 2018 році Католицькою церквою Франції у відповідь на низку скандалів, які сколихнули Церкву у Франції та в всьому світі.

Його утворення також відбулося після того, як Папа Франциск ухвалив знакове рішення, яке зобов’язує тих, хто знає про сексуальне насильство в Католицькій Церкві, повідомляти про це своєму начальству.

Створена комісія з 22 юристів, лікарів, істориків, соціологів та теологів мала розслідувати звинувачення кліриків у сексуальному насильстві над дітьми з 1950 -х років.

Коли комісія розпочала свою роботу, свідків закликали ділитися інформацією, була відкрита телефонна гаряча лінія, на яку надійшло протягом місяців тисячі повідомлень.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com