Африканський король став найбагатшою людиною в історії людства

2.02.2019, 20:13
10265

Вчені назвали людину, яка, можливо, є найбагатшою людиною в історії. Про це повідомляє Live Science.

Читайте також: На що найбільше витрачають українці

У галереї американського Північно-Західного університету, штату Іллінойс, представлена репродукція середньовічної рукописи Каталонський атлас. На ньому зображений западноафриканській король Манса Муса, що правив в XIV столітті. Саме його фахівці вважають найбагатшою людиною за всю історію людства, адже його багатство  вчені оцінюють  в 400 мільярдів доларів .

На зображенні Муса сидить на перетині торгових шляхів і тримає в руках золоту монету. Відзначається також, що золото Малі використовувалося для карбування динарів – самої “ходової” валюти XIV століття.

Повідомляється, що в середині століття існувала держава Малі, в якому Манса Муса правил близько 30 років. Регіон був багатий золотом, яке вважалося найчистішим і було найбільш затребуваним на ринках усього світу.

Також повідомляється, що його багатство було настільки величезним, що уявити таке зараз в руках однієї людини важко.

У жовтні 2012 року експерти видання Сelebrity Net Worth оцінили стан Муси в 400 мільярдів доларів. У рейтингу 25 найзаможніших людей світу він посів перше місце, випередивши європейську династію Ротшильдів і американського підприємця Джона Рокфеллера. Для порівняння, стан Джеффа Безоса оцінюється зараз близько 112 мільярдів доларів.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com