Ахметов і Льовочкін причетні до справи до Манафорта – ЗМІ

10.01.2019, 11:45
7469
Екс-голова виборчого штабу Дональда Трампа Пол Манафорт імовірно передавав дані соціологічних опитувань, пов’язаних з президентськими виборами у США, українським олігархам Сергію Льовочкіну і Ринату Ахметову.

Про це повідомляє СNN з посиланням на джерела, ознайомлені зі справою.

“Сергій Льовочкін і Ринат Ахметов, два українських олігарха, які роками платили Полу Манафорту за його політичну роботу в своїй країні, були можливими одержувачами даних американських опитувань, якими Манафорт поділився з Костянтином Кілімніком під час президентської кампанії 2016 року”, – йдеться в повідомленні.

Раніше у команді спецпрокурора США Роберта Мюллера, який розслідує справу щодо втручання РФ у американські вибори, вже називали олігархів ключовими “щедрими прихильниками лобістської роботи Манафорта в Україні”.

Спочатку Міністерство Юстиції США просило Мюллера вивчити зв’язки проросійських українців з Манафортом для того, щоб зрозуміти як вони можуть співвідноситися з іншими твердженнями про координацію дій Кремля з кампанією Трампа.

Як зазначається, протягом декількох років Манафорт заробив мільйони на “своїй українській політичній роботі”. В ході судового розгляду прокуратура заявила, що це стосувалося переказу грошових коштів від Ахметова і Льовочкіна через офшорні банківські рахунки. До 2015 року виплати, ймовірно, себе вичерпали, проте в одному з листів до свого бухгалтера у серпні 2016 року Манафорт написав, що в листопаді 2016 року він очікував виплату 2,4 млн доларів за роботу, яку він виконував в Україні. Прес-секретар Манафорта підтвердив, що Манафорт розраховує отримати дохід від своїх українських політичних покровителів, включаючи Льовочкіна і Ахметова, але гроші призначалися для того, щоб відшкодувати старі борги, що передували кампанії Трампа.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com