Ахметов шантажує Україну через зниження вартості електроенергії

25.11.2019, 15:32
53961

“Бурштинська теплоелектростанція”, яка входить до енергохолдингу “ДТЕК”  повідомила про обмеження виробництва електроенергії.

Читайте також: Ахметов запускає новий телеканал новин

Про це повідомляє “Громадське”.

У листі – зверненні до Бурштинської міської ради, представники компанії Ахметова посилаються на проблеми в роботі через “надходження електроенергії з Росії за демпінговими цінами”.

Але варто зазначити, що Бурштинська ТЕС є відокремленої від енергосистеми України, а приєднана до енергосистеми ЄС.  Це і є причиною відсутності постачання електроенергії з Росії до однієї з компаній Ахметова.

Представники компанії повідомили, що вимагають зупинити імпорт електрики з Росії та Білорусь та запустити ринок додаткових послуг у межах нового ринку електроенергії.

Андрій Герус, голова енергетичного комітету Верховної ради, повідомив про спроби шантажу влади зі сторони представників “ДТЕК”. Також, Герус зазначив, що це спроба маніпуляцій та обману людей.

Голова енергетичного комітету підмітив, що ціна на Бурштинському півосторі є вищою на 20-30% ніж на іншій території України.

Відповідно до слів парламентаря, ці маніпуляції – це спроба зберегти маржу на виробництво електроенергії у розмірі 32% замість 10-15% передбачених законом.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com