Акція протесту в Києві: від Зеленського вимагають припинити “політику капітуляції перед Росією” (фото)

24.05.2020, 16:17
73365

У Києві біля Стели Незалежності зібралися близько півтисячі осіб, щоб взяти участь в акції “Україна чинитиме опір” в рамках ініціативи “Ні капітуляції”.

Читайте також: Коли люди старше 60 років зможуть повернутися на роботу після карантину: пояснення Степанова

Як передає УНІАН, люди стоять, з державними прапорами, проте переважають партійні прапори, а саме “Національний корпус”, “Демократична сокира”, “Права справа”, а також є кілька червоно-чорних прапорів.

Учасники акції закликають президента Володимира Зеленського “припинити політику капітуляції перед Росією”.

Це є однією з головних вимог акції.

“Переговори з Москвою можуть бути лише про те, щоб загарбник якнайшвидше і без будь-яких умов звільнив окуповані території та відшкодував збитки Україні”, – наголошують вони.

Також учасники акції вимагають від Зеленського звільнити “безпідставно утримуваних майданівців, добровольців і волонтерів, покласти край політичним переслідуванням патріотів”.

“В тюрмах мають сидіти медведчуки, портнови та інші зрадники, а не українські патріоти», – вважають вони.Крім того, учасники акції вимагають припинити наступ на українську мову та дотримуватися мовного законодавства, продовжити політику декомунізації, «а не відроджувати російсько-радянські символи”.

Також серед вимог – “припинити саботаж євроатлантичної інтеграції та відновити зближення України з НАТО та ЄС; усунути олігархів від управління державою; негайно звільнити Андрія Єрмака з посади керівника Офісу президента та інших “високопосадових колаборантів і корупціонерів.

Крім того, вони вимагають припинити призначати на високі державні посади родичів, “кварталівців” та “посіпак Януковича”.

“Усі призначення мають відбуватися лише через чесні, прозорі конкурси, вигнати з фракції “Слуга народу” відвертих ватників”, – підкреслюється у переліку вимог учасників акції.

Окрім того, вони закликають Зеленського “зупинити повзучу узурпацію влади та систематичні порушення Конституції”.

Люди, які зібралися на Майдані, заявляють, що “Зеленський впевнено прямує бездоріжжям капітуляції, брехні і зради. Він вперто йде стежкою Януковича. Це гарантує йому безславне та дострокове припинення повноважень”.

Станом на 14:45 на Майдані Незалежності продовжує перебувати близько 500 учасників акції, ситуація на місці проведення акції спокійна.Відомо, що організатором акції виступив Рух опору капітуляції (РОК), який закликав прийти 24 травня на Майдан Незалежності та під місцеві адміністрації в районних та обласних центрах, аби висловити незгоду з політикою президента України Володимира Зеленського.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com