Албанія почала голосувати в ОБСЄ: врегулювання конфлікту на Донбасі залишається пріоритетним питанням

1.01.2020, 15:40
58374

Від першого січня 2020 року обов’язки держави-голови Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) перейшли до Албанії від Словаччини, яка виконувала їх упродовж 2019 року. Новий голова ОБСЄ запевнив, що питання України залишатиметься одним із головних для Організації.

Читайте також: Потужний землетрус в Албанії: є загиблі (відео)

Про це йдеться на сайті ОБСЄ.

За словами прем’єр-міністра і міністра закордонних справ Албанії Еді Рами, який очолив ОБСЄ, початок головування є історичним моментом, оскільки його країна пройшла через суттєві перетворення від жорстокого комуністичного режиму, який був проти цінностей Організації, до держави, яка її очолює.

“Головування в ОБСЄ знаменує собою кульмінацію нашої значної трансформації”, – зауважив Рама.

За його словами, криза в Україні та навколо неї залишатиметься найактуальнішою проблемою безпеки в Європі. Серед інших важливих завдань виокремив: боротьбу з насильством щодо жінок, корупцією, дискримінацією та торгівлею людьми.

“Криза в Україні і навколо неї залишається найбільш нагальною загрозою безпеки в Європі. Зусилля з врегулювання конфліктів будуть в центрі уваги албанського головування, оскільки неприпустимо, щоб затяжні конфлікти в нашому регіоні як і раніше забирали життя”, – сказав Рама.

Він також запевнив, що буде продовжено роботу ОБСЄ щодо протидії корупцію, торгівлі людьми та  боротьбі з дискримінацією і заохоченню прав людини і основних свобод. Рама представить пріоритети албанського головування в ОБСЄ на засіданні Постійної ради у Відні дев’ятого січня. До слова, головувати в ОБСЄ Албанія буде упродовж року.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com