Американські аналітики розповіли про ситуацію в Бахмут: темпи боїв на напрямку низькі

31.05.2023, 12:32
141464

Активність окупаційних військ РФ та їхні наступальні дії на Бахмутському напрямку вже декілька днів залишаються низькою. Так, протягом минулої доби, 30 травня армія РФ не проводила наступальних дій на цій ділянці фронту.

Читайте також: Російські окупанти катують співробітників Запорізької АЕС, вибиваючи згоду на співпрацю – Енергоатом

Про це повідомили в Інституті вивчення війни (ISW).

Аналітики з посиланням на український Генштаб повідомив, що заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що на Бахмутському напрямку російські війська проводять заміну та перегрупування сил, а тим часом українські сили зосереджені на інших завданнях, а тому вже кілька днів не просуваються на північну та південну околиці Бахмута.

Своєю чергою, речник Східної групи військ полковник Сергій Череватий заявив, що ЗСУ знищили наступальний потенціал “Вагнера”. З його слів, протягом останніх днів на Бахмутському напрямку відбулося лише дві-три бойові дії, а 30 травня жодного бойового зіткнення не було. Втім, деякі російські джерела стверджують, що українські сили проводили обмежені контратаки.

Речник російського Південного угруповання військ Вадим Астаф’єв стверджував, що російські війська відбили три наземні атаки України на Соледарсько-Бахмутському напрямку. Тим часом один російський військовий блогер стверджував, що ЗСУ контратаки в районі Андріївки та Кліщіївки, які розташовані у межах 7 км на південь від Бахмута). Він також стверджував, що російські війська здійснили невдалі атаки поблизу Іванівського (6 км на захід від Бахмута) та Оріхово-Василівки (11 км на північний захід від Бахмута).

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com