Американські лікарі назвали препарат, який здатний зупинити поширення COVID-19 в організмі

16.07.2020, 19:23
78563

Гепарин виявився перспективним препаратом для блокування інфікування здорових клітин вірусом SARS-CoV-2. Це відбувається завдяки тому, що препарат має здатність зв’язувати білок SARS-CoV-2 і цей зв’язок виявилася міцніше, ніж взаємодія антитіла та антигену. Нині гепарин застосовують для запобігання згортання крові, проте нові дослідження вказує на потенціал препарату для лікування COVID-19.

Читайте також: ВООЗ назвало причини спалаху коронавірусу в Україні

Експерименти науковців з Політехнічного інституту Ренсселера (США) довели, що гепарин здатний нейтралізувати SARS-CoV-2 шляхом зв’язування з шиповидним білком на поверхні. В такій ситуації гепарин діє, як приманка, блокуючи можливості SARS-CoV-2 атакувати здорові клітини і поширюватися, пише 24 канал.

Зв’язуючись з приманкою вірус втрачає свої властивості і більш не здатний заразити здорову клітину, щоб продовжувати розмноження.

“Це виключно щільне зв’язування. Воно в сотні тисяч разів міцніше, ніж при зв’язуванні антитіла та антигену”, – підкреслив співавтор роботи Джонатан Дордік.

Читайте також: У коронавірусу знайшли ще один симптом, який може з’явитися на 12 день

Такий підхід можна використовувати на початках захворювання для зниження тяжкості перебігу COVID-19. Крім того, гепарин може бути важливою частиною загального антивірусного лікування. Це особливо важливо наразі поки ефективна вакцина ще не готова.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com