Американці не будуть воювати в Україні, – Байден

26.05.2024, 10:09
159256

Президент США Джо Байден заявив, що його країна твердо підтримуватиме Україну у її боротьбі проти Путіна, якого він назвав “жорстоким тираном”.

Читайте також: США посилають сигнал про єдиний спосіб закінчити війну — Арахамія

Байден підкреслив критичну роль військових США у підтримці України, передає Голос Америки. При цьому він наголосив, що американські військові не воюватимуть в Україні, але військова підтримка США залишиться твердою.

“Немає американських солдатів, які б воювали в Україні. Я налаштований це так і залишити. Але ми міцно стоїмо з Україною і будемо стояти поруч з ними, коли вони протистоять людині, яку я добре знаю багато років, жорстокому тирану. Ми не можемо покинути Україну і ми її не покинемо”, – заявив Байден.

“Зараз американські солдати підтримують відважних українців у боротьбі за свободу. Наші солдати цілодобово працюють над забезпеченням переміщення боєприпасів і техніки по суші, морю та повітрю”, додав президен США.

Він уточнив, що військова підтримка не вичерпується лише наданням зброї, американські військові також навчають українських колег використовувати передові системи озброєння, такі як HIMARS, Patriot та танки Abrams. Також вони діляться уроками тактичної бойової допомоги пораненим з українськими медиками та хірургами.

Байден нагадав, що попереджав Путіна, який був впевнений, що НАТО розпадеться. “Я сказав йому в Швейцарії: “Ви хочете “фінляндизації” України. Ви отримаєте “НАТОізацію” Європи”, – пригадав Байден.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com