АМКУ відкриє справу проти будівельних супермаркетів “Епіцентр” та “Нова лінія”

6.05.2020, 13:12
71569

Антимонопольний комітет планує відкрити справу за торгівлю забороненими товарами під час карантину у мережах будівельних супермаркетів “Епіцентр” та “Нова лінія”.

Читайте також: НАБУ відкрило кримінальну справу проти генпрокурорки Венедіктової

Про це повідомив голова Київського обласного територіального відділення АМКУ Олексій Хмельницький, пише Главком.

В АМКУ зазначили, що справу відкриє одразу після отримання копій протоколів про порушення від Національної поліції.

“Обурення громадян з приводу роботи деяких мереж під час карантину природнє. Ми всі хочемо справедливості, а з точки зору антимонопольного законодавства робота “Епіцентру” та “Нової лінії” під час карантину є отриманням неправомірної переваги над конкурентами”, – підкреслив він.

“Недотримання вищевказаними мережами загальнонаціональних обмежувальних заходів, спрямованих на запобігання поширенню в Україні Covid-19, могли поставити ці магазини у більш вигідне становище відносно інших суб’єктів господарювання, які здійснюють подібне торговельне і побутове обслуговування населення, але дотрималися умов карантину”, – пояснив Хмельницький.

В АМКУ додали, що Нацполіція склала протоколи за ст. 44-3 КУпАП, які зафіксували факти торгівлі забороненими товарами в період дії карантинних заходів у зазначених мережах.

“Найближчими днями чекаємо копії протоколів на порушників від Національної поліції. Після їх отримання відкриваємо справу. У випадку, якщо дослідження Київського ТВ АМКУ підтвердить факти порушення конкурентного законодавства компаніями “Епіцентр”, “Нова лінія” або будь-якими іншими порушниками, на них буде накладено штраф у розмірі до 5% від доходу за 2019 рік”, – заявив Хмельницький.

Читайте також: В центрі Києва, через протести підприємців проти карантину, заблоковано рух транспорту (відео)

За його словами, схожа ситуація зафіксована і з окремими відомими київськими ресторанами.

“Збираємо матеріали й зважуємо можливості правозастосування. І перевіримо будь-які інші компанії, якщо матимемо підстави вважати, що вони вчинили аналогічні порушення”, – додали в АМКУ.

Як повідомлялося, міністр МВС Арсен Аваков на позачерговому засіданні уряду у понеділок, 4 травня, заявив, що після перевірок будівельних супермаркетів “Нова лінія” та “Епіцентр”, зокрема, на останній склали 29 протоколів за порушення карантину. Міністр також відмітив, що в магазинах мережі “Епіцентр” та “Нова лінія” правоохоронці зафіксували випадки, коли торгували меблями, електронікою, що не було передбачено умовами карантину.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com