Анджей Дуда пояснив проблему з передачею Україні винищувачів F16

19.02.2023, 21:33
136193

Президент Польщі Анджей Дуда пояснив, чому Варшава не може самостійно передати Києву винищувачі F16. Він зазначив, що польській армії не вистачає літаків для захисту повітряного простору.

Читайте також: Росія може перемогти, якщо Україна не отримає необхідної підтримки, – Анджей Дуда

За його словами, у Польщі є радянські літаки, які купили у СРСР або у Німеччини, коли армія НДР припинила своє існування, а техніку можна було взяти на озброєння. Йдеться про Міг-29. Крім того, у Варшави є F16, куплені у США для модернізації польських Військово-Повітряних сил.

“Цих літаків всього 48, тому їх не так багато. Врахуйте, що на одному американському авіаносці 100 літаків. Тобто потенціалу у нашої країни небагато”, – розповів Дуда в інтерв’ю журналістиці 1+1 Наталії Мосейчук в ефірі національного телемарафону.

Водночас політик повідомив, що Польща вже замовила у США дві ескадрильї F3, а також купує винищувачі у Південної Кореї. Літаки повинні бути передані Варшаві в кінці року.

“Але це майбутнє, а сьогодні факти такі, що нам не вистачає F16, які чудово захищають наш повітряний простір. Тому відмова від будь-якого з цих літаків – це дуже серйозне рішення, враховуючи, що вони потребують серйозного і дорогого обслуговування. Тому ми не виключаємо, що це вимагатиме більш широких дій з боку НАТО”, – підсумував президент Польщі.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com