Англійська мова буде обов’язковою для вступу до вишу

15.07.2019, 18:14
33204

Міністерство освіти і науки розробило та затвердило концепцію розвитку англійської мови в університетах, яка передбачає обов’язкове володіння іноземною мовою на рівні В1 при вступі, а також викладання профільних дисциплін іноземною мовою. Про це повідомила прес-служба відомства.

Читайте також: ЗНО 2019: календар проведення тестування для абітурієнтів

Документ передбачає організацію мовних курсів та інтенсивів, володіння англійською мовою на рівні не менш як В1 стане обов’язковою умовою для вступу, В2 – для випуску, частину профільних дисциплін пропонують зробити англомовними і проводити регулярні “скринінги знань”, зокрема, ввести обов’язкове ЗНО з іноземної мови після бакалаврату.

Згідно з концепцією, обов’язкове знання англійської введуть для бакалаврів у 2023 році. Це передбачає проходження обов’язкового “скринінгового” тесту з англійської мови всіма абітурієнтами (наприклад, зовнішнє незалежне оцінювання або стандартизовані іноземні тести) з метою встановлення рівня володіння мовою.

Якщо рівень вступника нижче за В1, це не позбавляє його права брати участь у конкурсі на вступ на вищу освіту у звичайному режимі, але такі абітурієнти до початку навчального року (до 1 вересня або до 1 жовтня) мають пройти мовний інтенсив для досягнення рівня В1.

Для заохочення університетів до викладання і студентів до вивчення англійської мови під час бакалаврату концепція Міносвіти передбачає збільшення годин і зміни змісту мовних дисциплін. Планується, що в подальшому будуть широко використовувати іспити для підтвердження рівня володіння англійської мови на рівні В2.

Читайте також: Квартири у “гуртожитку” вишу Поплавського дісталися родичам нардепів

Концепція також рекомендує вузам включити оцінювання якості викладання англійської мови окремим пунктом у своїй системі внутрішнього забезпечення якості освіти закладу, а Національному агентству із забезпечення якості вищої освіти – зробити цей критерій обов’язковою частиною зовнішньої системи забезпечення якості.

Раніше повідомлялося, що МОН затвердило 100 сучасних стандартів вищої освіти: 73 – бакалавра і 27 – магістра.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com