Апендицит – це небезпечно: на які симптоми варто звернути увагу

2.03.2021, 12:54
95085

Основні симптоми апендициту:

Дуже сильний біль. Біль часто поширюється від пупка до правої нижньої частини живота. Але деякі пацієнти відчувають його посилення при русі, кашлі. Коли будь-який порух викликає сильний дискомфорт, це може означати, що вся черевна стінка запалена, а стан апендикса на межі розриву, – застерігає Наша Мама.

Читайте також: “Конав, благав врятувати, а лікарі казали, що він переїв”: на Львівщині раптово помер 23-річний хлопець

Нудота, відсутність апетиту. Не всі люди, які страждають апендицитом відчувають їх, але ці відчуття сильного болю разом з нудотою – серйозний привід для звернення до лікаря.

Часте сечовипускання. У деяких людей апендикс розташований низько в тазу. Запалюючись, він може торкатись до сечового міхура, який також запалюється і подразнюється. Сигнал такого запалення – часте бажання відвідати туалет, а також відчуття болю при сечовипусканні.

Стан лихоманки. Підвищена температура і озноб означають, що десь в тілі є запалення. Коли воно зачіпає апендикс, організм реагує, виділяючи хімічні речовини, відповідальні як за прояв локального болю, так і за симптоми загального самопочуття, включаючи лихоманку. Поєднання болю в животі, посилення температури і тремтіння – ще один сигнал, що вимагає термінового звернення до лікаря.

Дезорієнтація. Цей стан може означати, що проблема погіршується або відбувся розвиток сепсису. У критичних обставинах, борючись за виживання, організм витрачає багато кисню, і мозок може недоотримувати його. Як наслідок, виникає зміна психічного стану.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com