Армія РФ застосувала підводний човен для запуску ракет: деталі від ЗСУ

10.04.2024, 17:32
157113

Вдруге за пів року армія агресорки Росії використала підводний човен для запуску ракет по Україні. Це вдалося верифікувати Військово-морським силам ЗСУ.

Читайте також: Війська РФ втрачають позиції на одній з ділянок фронту: деталі від ISW

Про це повідомив в ефірі “Радіо Свобода” речник ВМС Дмитро Плетенчук.

За його словами, сили російські збройні сили шукають способи, щоб застосовувати ракетоносії в морі. Втім, окупанти дуже хвилюють за безпеку власних суден.

“Жодних кораблів в морі немає, як і не було. Вони шукають способи, як застосовувати носії крилатих ракет. Є верифікований випадок застосування підводного човна. Позавчора, здається, (8 квітня – Ред.) вони застосували підводний човен для запуску ракет. Це другий верифікований випадок фактично більше ніж за пів року. Шукають, як реалізовувати свій потенціал з огляду на небезпеки, які для них вже є в Чорному морі. Тому далі будуть падати вертольоти старі і літаки, які патрулюють узбережжя, тому далі вони будуть намагатися застосувати якось субмарин”, – розповів представник ВМС.

Плетенчук каже, що підводних ракетоносіїв є три в складі Чорноморського флоту Російської Федерації. Втім, зауважив він, це не означає, що завтра вони всі три вийдуть до морської акваторії.

“Минулого тижня вони виходили – дві одиниці та одразу зайшли. Може це була така “проба пера”, щоб розбавити статистику невиходів у море. Але надводні ракетоносії залишаються в пункті перебування в Новоросійську”, – наголосив Дмитро Плетенчук.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com