Аромат парфумів буде триматися довго, якщо їх правильно нанести – експерт

5.05.2024, 23:02
158376

Користуючись парфумами, ми хочемо, щоб аромат тримався якомога довше, однак навіть найдорожчі ароматичні композиції інколи швидко вивітрюються. На тривалість шлейфу насамперед впливає техніка нанесення парфумованої чи туалетної води – на тілі є точки, де аромати тримаються довше, а розкриваються повільніше.

Читайте також: Нові тренди сумок 2024 року: акцент на кольорі та нестандартній формі

Експерти розповіли, що робити, щоб аромат тримався цілий день з мінімальними зусиллями. Правило “що більше – то краще” у цьому випадку не працює. Важливо розприскувати оптимальну дозу на правильні точки на тілі.

Як правильно наносити парфуми

Петар Перич з парфумерної компанії Chez Pierre сказав, що довговічність аромату залежить від техніки нанесення. Якщо ви навмання розбризкуєте парфуми на тіло чи одяг або ж створюєте парфумерну хмару, ви можете використовувати занадто багато засобу і не отримати від цього користі.

Щоб ваші парфуми трималися довше, слід наносити їх на три точки:

– на зап’ястя;

– на шию;

– на внутрішню частину ліктя.

У парфумерії ці місця називаються точками пульсу. Ці частини тіла постійно перебувають у русі. Саме рух створює тепло, яке підсилює аромат парфумерної композиії.

Парфумер розповів, як наносити аромат для тривалого звучання.

“Розпиліть парфуми на кожне зап’ястя та лікті, а потім на шию, загалом п’ять разів. Якщо ваші парфуми дуже насичені, можна зменшити кількість розприскувань – достатньо буде й двох”, – зазначив Перич.

Вологий метод нанесення

Вологий метод нанесення забезпечує максимальну тривалість звучання аромату. Найкраще наносити парфуми одразу після виходу з ванни.

Можна попередньо нанести на точки пульсу зволожувальний лосьйон. Суха шкіра не утримує молекули запаху так добре, як зволожена, тому після купання промокніть тіло рушником і нанесіть зволожувальний крем. Потім одразу використовуйте парфуми. Експерти обіцяють, що аромат триматиметься весь день.

Чи можна розтирати парфуми після нанесення

Процес нанесення аромату впливає на тривалість його звучання. Якщо ви розтираєте парфуми, розпорошивши їх на зап’ястя – варто відмовитися від цієї звички.

У процесі тертя пошкоджуються молекули засобу. Розтирання також зігріває аромат і спричиняє швидке випаровування верхніх нот.

Парфуми, створені переважно з верхніх нот, не протримаються більше двох годин, тоді як засоби з більш помітними базовими нотами можуть протриматися цілий день.

“Якщо ви хочете, щоб ваш аромат зберігся довше, обирайте парфуми, які складаються з амбри, мускусу, ванілі, сандалового дерева, кедра та пачулі”, – порекомендував парфумер.

Він пояснив, що аромати бувають різної концентрації. Краще обирати засоби, в яких більше парфумерної олії та менше алкоголю.

Наприклад, аромати Eau de Toilette зазвичай мають близько 5-15% концентрації парфумованих олій, тоді як Eau de Parfum – від 15-20%, а Parfum 20-40%.

Однак більша концентрація ароматичних олій і коштує дорожче, тож якщо ви не хочете витрачати занадто багато на парфуми, варто обрати аромат із більш помітними базовими нотами та використовувати вологий метод нанесення.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com