Астероїд 2001 FO32 пролетів на мінімальній відстані від Землі

22.03.2021, 12:33
95689

21 березня, о 18:03, астероїд, який вважається найбільшим небезпечним астероїдом 2021 року, наблизився на мінімальну відстань до нашої планети. За оцінками фахівців, передбачуваний діаметр небесного тіла варіюється від 440 до 680 метрів, пише Антон Ходоренко (НВ).

Читайте також: 32-метровий астероїд наближається до Землі

За даними космічного агентства США, найближча відстань між астероїдом і Землею склало близько 2 млн км. Це приблизно в 5,25 рази більше відстані від Землі до Місяця, але все ж досить близько, щоб 2001 FO32 був класифікований як «потенційно небезпечний астероїд».

Астероїд був виявлений 20 років тому. Астрономи сподіваються краще зрозуміти розмір астероїда і приблизне уявлення про його складі, вивчаючи світло, що відбивається від його поверхні.

«Коли сонячне світло потрапляє на поверхню астероїда, мінерали в гірських породах поглинають хвилі одних довжин, а відображають інші. Вивчаючи спектр світла, що відбивається від поверхні, астрономи можуть виміряти хімічні „відбитки пальців“ мінералів на поверхні астероїда», — заявили в NASA.

За даними Паризької обсерваторії, найбільшого у Франції центру астрономічних досліджень, астероїд пройшов найближче до Землі близько 16:00 за Гринвічем в неділю. Проте, його не можна було побачити неозброєним оком.

«Астрономи-любителі в південній півкулі і низьких північних широтах повинні були побачити цей астероїд за допомогою телескопів середнього розміру з апертурою не менше восьми дюймів в ночі», — сказав Пол Чодас, директор Центру вивчення навколоземних об’єктів.

NASA заявило, що більше 95 відсотків зближуваних із Землею астероїдів розміром з FO32 2001 року або більше були каталогізовані, і у жодного з них немає ніяких шансів зіткнутися з нашою планетою протягом наступного століття. NASA заявляє, що наступного разу 2001 FO32 наблизиться до Землі в 2052 році.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com