Атака по кораблях “Ямал” та “Азов”: з’явилися супутникові знімки

25.03.2024, 13:03
156283

Після атак по великих десантних кораблях РФ “Ямал” і “Азов” в окупованому Севастополі у Мережі з’явилися супутникові знімки з наслідками ракетних ударів.

Читайте також: Усі кораблі Чорноморського флоту будуть знищені найближчим часом – військовий ЗСУ

Супутникові фото опублікував OSINT-аналітик Тайлер Роговей та ресурс kiber_boroshno.

Роговей 24 березня опублікував супутникові знімки у соцмережі X, вказавши, що на них можна побачити два влучання: у пірс біля одного корабля, та у сухий док біля другого. На самих кораблях видимих пошкоджень на знімках не помітно. Однак аналітик визнав вірогідне пошкодження суден.

“Один з кораблів відбуксовують до сухого доку, тож, ймовірно, якісь пошкодження він отримав. Додатково від корабля розповсюджується пляма, що може свідчити про витік паливно-мастильних матеріалів”, ‒ зазначив Роговей.

Згодом він додав у дописі, що після поверхневого огляду супутникових знімків з високою роздільною здатністю не було видно жодних явних ознак серйозних пошкоджень десантних кораблів, які були пришвартовані. Однак це не означає, що судна не були уражені, і ця оцінка може змінитися, зазначив аналітик.

Водночас ресурс kiber_boroshno у Telegram також опублікував супутникові знімки кораблів “Азов” і “Ямал” за 22 і 24 березня.

“На ВДК “Азов” видно можливе місце ураження, але точно сказати неможливо. Знімки за 24 березня могли бути зроблені до ураження, час достовірно невідомий”, – вказано в повідомленні.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com