Атака РФ на судно під прапором Ліберії в порту Одещини: загинув українець

9.11.2023, 17:02
149509

У середу, 8 листопада, Росія атакувала порт в Одеській області. Під удар потрапило судно під прапором Ліберії – загинув лоцман. Чоловік був українцем.

Читайте також: “Вступ України до ЄС принесе війну”: угорський міністр лякає Європу

Про це повідомила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону.

За її словами, лоцман був працівником Адміністрації морських портів. Ще один працівник порту отримав поранення.

“Поранення не критичні, найімовірніше, баротравма. Те, що стосується стану здоровʼя членів екіпажу, то ушпиталили тільки одного, решта – отримали допомогу на місці й залишились у складі екіпажу на борту судна. Саме судно отримало досить значні пошкодження”, – розповіла вона.

Згодом в Адміністрації морських портів України поінформували, що внаслідок ворожої атаки під час виконання службових обов’язків загинув лоцман 1-го класу Сергій Сурін. Йому було 43 роки.

“З 43-х років свого життя Сергій 15 років віддав надзвичайно відповідальній та складній професії лоцмана, ставши фахівцем високого рівня, при цьому залишаючись доброю і неймовірно скромною людиною. Він завжди виручав колектив, професійно виконуючи термінові та надскладні завдання. У нашій пам’яті Сергій назавжди лишиться надійним другом, доброзичливим колегою, справжнім професіоналом своєї справи”, – йдеться у повідомленні.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com