Атомний підводний човен КНДР зазнав аварії в Жовтому морі, загинули 55 моряків, – ЗМІ

4.10.2023, 18:02
147748

Китайський атомний підводний човен зазнав аварії у Жовтому морі, потрапивши у свою ж пастку, призначену для захоплення кораблів союзників, внаслідок аварії ймовірно загинули 55 моряків.

Читайте також: Україна конфіскувала майно оборонного підприємства РФ на 5 млн доларів

Як повідомляє Daily Mail з посиланням на дані британської розвідки, 21 серпня під час виконання місії в Жовтому морі сталася аварія на борту підводного човна. За даними британської розвідки, внаслідок катастрофічного збою кисневих систем загинули 55 членів екіпажу: 22 офіцери, 7 курсантів офіцерів, 9 старшин, 17 матросів. Серед загиблих капітан полковник Сюе Йон Пен.

“Загибель моряків була спричинена гіпоксією внаслідок системного збою на підводному човні. Підводний човен врізався в ланцюгову та якірну перешкоди, які використовували ВМС Китаю для захоплення підводних човнів США та союзників. Це призвело до системних збоїв, на ремонт і спливання судна знадобилося шість годин. Бортова киснева система отруїла екіпаж після катастрофічної несправності”, – зазначається у публікації.

Водночас зазначається, що поки що у відкритому доступі немає незалежного підтвердження ймовірної втрати китайського підводного човна. Офіційно Китай заперечує факт інциденту. Крім того, зазначає видання, схоже, що Пекін відмовився вимагати міжнародної допомоги для свого постраждалого підводного човна.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com