Австрія першою в Європі запустила мережу 5G

29.03.2019, 19:35
18689

Компанія T-Mobile, яка є дочірнім підприємством німецького концерну Deutsche Telekom, першою в Європі запустила комерційне використання зв’язку п’ятого покоління 5G на території Австрії. Про це повідомляє ТАСС.

Читайте також: Порівняли мінімальну зарплату в Україні та країнах ЄС

У повідомленні йдеться, що новий формат зв’язку став доступний 200 абонентами компанії, які проживають в сільській місцевості країни.

Загалом 5G на даний момент охопила 17 громад в сільській місцевості, де користувачі тепер можуть працювати в мережі зі швидкістю понад 100 Мб / с.

Згідно з планом уряду Австрії, 5G охопить всіх користувачів до 2025 року.

На початку березня Австрія розіграла на аукціоні перші частоти п’ятого покоління мобільного зв’язку 5G, ставши піонером по впровадженню нового стандарту телекомунікацій в Європі.

В австрійській Службі з регулювання радіомовлення і телекомунікацій повідомляли, що покупцями частот стали найбільші мобільні оператори Австрії: A1 Telekom Austria, T-Mobile і Drei, а також чотири регіональні інтернет-компанії. Продаж частот 5G принесла австрійському регулятору € 188 млн.

Мережа п’ятого покоління дозволяє збільшити швидкість доступу в Інтернет майже в 10 разів. За допомогою нового стандарту мільярди пристроїв зможуть отримати можливість так званого колективного спілкування, тобто 5G об’єднає в одну мережу пристрої та інші гаджети. Стандарт 4G для таких рішень вже не підходить. 5G – нове покоління мобільного зв’язку, продовження розвитку попередніх стандартів (GSM, 3G, 4G / LTE).

Відзначається, що масштабне комерційне використання 5G стартує після 2020 року. Рекордна швидкість передачі даних в тестових зонах мережі 5G досягала 25 Гбіт / с.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com