Автокефалія в Україні: Білорусь вирішила повторити долю країни-сусідки

18.09.2018, 13:35
4254

Багато українців з хвилюванням спостерігають за тим, як розвивається ситуація, пов’язана з отриманням Україною Томосу. Нещодавно в мережі з’явилася інформація про те, що і Білоруська автокефальна православна церква захотіла отримати заповітний Томос.

Про те, наскільки вірогідний такий результат і чому БПЦ вирішила звернутися до такого рішення розповів 24 канал.

Як багато хто знає, Єдина помісна українська церква вже дуже близька до отримання автокефалії, оскільки ще 31 серпня Вселенський патріархат прийняв рішення розглянути всі способи, як можна проголосити автокефалію.

У свою чергу, 2 вересня Архієрейський собор в Стамбулі розглянув прохання України про надання томосу. Як вважають спостерігачі, питання про отримання автокефалії вирішене. Томос таки нададуть. Як вважає політичний експерт Олександр Леонов, поки невідомо, коли це станеться офіційно.

Тепер білоруська автокефальна православна церква також хоче офіційно отримати статус автокефалії, про що стало відомо 16 вересня після того, як першоієрарх БАПЦ архієпископ Святослав Логін в інтерв’ю “Радіо Свобода” розповів про це.

Логін зазначив, що Білорусь має канонічні підстави оголосити автокефалію. Мовляв, історично має багатовікову православну традицію. І в минулому столітті БАПЦ робила реальні кроки, щоб отримати автокефалію.

І наостанок зазначив, що саме приклад України спонукав Білорусь просити томос.
Як додав архієпископ:

Положення церкви в Україні і Білорусі зараз дуже відрізняється. Українська церква йшла до автокефалії майже 30 останніх років. Там відроджувалися храми, парафії, єпархії та незалежна церковна свідомість. Приклад України показує, що і Білорусь повинна прагнути до духовної незалежності від Москви.

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com