Автовиробники можуть відмовитись від механічної коробки передач

15.11.2021, 18:03
105173

Згадайте те відчуття, коли ви сідаєте за кермо, запускаєте двигун, вмикаєте першу передачу і мерщій до пригод. Дуже скоро ви можете втратити можливість насолоджуватись цим відчуттям.

Читайте також: У Києві таксист знепритомнів за кермом і помер: авто врізалося в дерево. Відео

Як повідомляє Collisionrepairmag, для того, щоб зробити водіння більш безпечним, автовиробників зобов’яжуть комплектувати свої автомобілі системою автономної аварійної зупинки AEB.

Звісно ініціатива гарна, але проблема у тому, що цю систему важко інтегрувати на авто з механічною коробкою передач. Тож цілком можливо, що автокомпаніям доведеться просто зняти з виробництва такі машини.

Зазначається, що в США вже підтримали цю ініціативу і з 1 вересня 2022 року, 20 великих автовиробників почнуть встановлювати систему AEB навіть у базову комплектацію, що звісно підвищить цінник на нові авто.

Та, щоб ви не сильно засмучувалися, Страховий інститут безпеки дорожнього руху (IIHS) провів цікаві дослідження.

Завдяки тому, що система АЕВ, спочатку повідомляє водія про небезпеку, а потім зупиняє його – це  може вдвічі скоротити кількість аварій на дорозі, а це означає, що буде менше заторів і ви зранку зможете полежати у ліжку зайвих пів годинки.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com