Байден оголосив надзвичайну ситуацію у США: яка причина

7.06.2022, 08:00
121399

Є кілька факторів, які загрожують здатності США забезпечувати достатнє виробництво електроенергії. Ці фактори включають збої на енергетичних ринках, викликані вторгненням Росії до України, і екстремальні погодні явища, що посилюються зміною клімату.

Читайте також: Росія намагається продати вкрадене в Україні зерно країнам Африки – New York Times

Про це йдеться у заяві Білого дому 6 червня.

Зокрема, зазначається в документі, в деяких частинах США країни посуха в поєднанні з сильною спекою одночасно викликають дефіцит електроенергії та рекордний попит на неї.

“В результаті Федеральна комісія з регулювання енергетики і Північноамериканська корпорація з надійності електропостачання попередили про короткострокові проблеми з поставками електроенергії”, – йдеться у заяві Білого дому.

Зазначається, що Штати імпортують більшу частину модулів для сонячних електростанцій з Південно-Східної Азії, але останнім часом не можуть поставляти їх в достатніх кількостях.

Відтак, у зв’язку із загрозою нестачі достатніх потужностей з вироблення електроенергії, Байден оголосив в країні надзвичайну ситуацію. США також мають намір збільшити виробництво сонячної енергії.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com