Байдену “не сподобалась” заява Остіна про перемогу України та послаблення Росії – ЗМІ

16.06.2022, 21:01
122079

Президент США Джо Байден закликав держсекретаря Ентоні Блінкена та главу Пентагону Ллойда Остіна після візиту до Києва пом’якшити риторику щодо підтримки України аж до її перемоги над Росією.

Читайте також: “Немає слів”: президент Румунії після відвідування Ірпеня закликав притягнути Росію до відповідальності

Про це, як пише “Європейська правда”, повідомляє NBC News із посиланням на численні джерела в Білому домі.

За даними телеканалу, Байден вважав, що заяви Блінкена й Остіна після візиту до Києва у квітні були надмірними. Йдеться зокрема про твердження міністра оборони США про те, що мета США в Україні – послабити Росію настільки, щоб вона більше не змогла повторити свою агресію.

Президент США висловив занепокоєння, що такі слова можуть задати нереалістичні очікування і збільшити ризики втягування Вашингтона в прямий конфлікт із Москвою. Міністри своєю чергою пояснили, що слова Остіна були неправильно витлумачені.

“Байдену не сподобалось, коли Блінкен та Остін говорили про перемогу в Україні. Йому не сподобалась їхня риторика”, – цитує NBC News одного з високопосадовців Білого дому.

Читайте також: Консультативний орган ЄС рекомендував надати Україні статус кандидата на членство у ЄС

Адміністрація Байдена все більш схильна вважати, що війна Росії проти України вступає у затяжну фазу, і вважають, що Володимир Зеленський повинен менш категорично говорити про небажання Києва йти на територіальні поступки Москві.

При цьому Білий дім твердо переконаний, що Україна повинна сама обирати, на яких умовах має завершитися війна з Росією, і США не повинні тиснути на Київ у цьому питанні.

“Ми не тиснемо на нього, щоб він ішов на поступки, як деякі європейці. Ніколи не попросимо його віддати територію. Ми готуємося до довгої війни. Хочемо підготувати до цього американський народ і готові просити Конгрес про більше грошей”, – сказав один із американських посадовців.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com