“Батальйон Монако”: ДБР готує екстрадицію елітного “біженця”, підозрюваного у розтраті коштів

1.09.2022, 16:01
126717

Державне бюро розслідувань направило документи на екстрадицію одного з фігурантів справи про так званий “Батальйон Монако”. Його підозрюють у незаконній розтраті коштів.

Читайте також: Делегація МАГАТЕ прибула до Запоріжжя

Про це сьогодні, 1 вересня, повідомили у пресслужбі Державного бюро розслідувань.

У ДБР запевняють, що розслідують провадження щодо законності перетину кордону військовозобов’язаними громадянами України з так званого “Батальйону Монако”. Водночас вони розслідують й інші епізоди незаконної діяльності фігурантів цієї справи.

Так, працівники ДБР підтвердили місце перебування одного з героїв цього журналістського розслідування. Він є підозрюваним у кримінальному провадженні Бюро щодо незаконної розтрати коштів. Зараз його намагаються затримати та екстрадувати до України. Необхідні документи вже направлені до відповідних країн ЄС.

Щодо іншої персони, що згадувалася в журналістському розслідуванні, ДБР розслідує кримінальне провадження щодо ухилення від сплати податків групою компаній, що належить фігуранту. Встановлено, що під прикриттям податківців група компаній маніпулювала з фінансовою звітністю, проводила фіктивні господарські операції для зменшення сум, які необхідно було сплачувати до бюджету”, – інформують в ДБР.

Також під час розслідування виявлено, що ці компанії після анексії Криму продовжували працювати на півострові.

Так, на майно “бійця Батальйону Монако”, який відпочиває на Лазуровому узбережжі, накладено арешт.

У ДБР додали, що 17 серпня розпочали досудове розслідування за фактом, оприлюдненим у журналістському розслідуванні “Української правди”, щодо виїзду до Князівства Монако під час російської агресії військовозобов’язаних громадян України.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com