“Батьківщина” обрала кандидата для участі в виборах на посаду мера Києва

8.08.2020, 14:14
80769

Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина” висуває народного депутата Олексія Кучеренка кандидатом на посаду міського голови Києва.

Читайте також: Стало відомо, під яким слоганом “Слуга народу” йде на місцеві вибори

Про це повідомила лідерка “Батьківщини” Юлія Тимошенко під час брифінгу 8 серпня.

“Я хочу, щоб наша команда всеукраїнська і київська команда висунула Олексія Кучеренка на посаду мера Києва. Він буде від “Батьківщини” кандидатом на посаду мера Києва… І я переконана, він зможе стати єдиним професійним мером за останній час в Києві”, – заявила Тимошенко.

Своєю чергою, Олексій Кучеренко оголосив, що у разі його перемоги на виборах, пріоритетами для нього будуть повний аудит фінансової й бюджетної системи столиці, безпека та комфорт проживання громадян та питання тарифів.

“Не дамо ще і на місцевому рівні зробити експеримент над країною, і ми не дамо проголосувати по приколу”, – зазначила Тимошенко.

Олексій Кучеренко на виборах у Раду 2019 року посів 18 місце у виборчому списку “Батьківщини”. Наразі є першим заступником голови Комітету з питань енергетики та житлово-комунального господарства, а також головою Спілки власників житла України.

У другому уряді Юлії Тимошенко (2007-2010 рр.) Кучеренко був міністром з питань житлово-комунального господарства України.

Також від ВО “Батьківщина” він балотувався до Київської міської ради 2015 року як безпартійний, а 2014 року балотувався до Ради від “Блоку Петра Порошенка” як безпартійний, але програв вибори екс-регіоналу Олександру Супруненку.

У 2007 році обраний нардепом шостого скликання Ради за списком блоку “Наша Україна – Народна самооборона.” Був головою підкомітету з питань житлово-комунального господарства Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства.

Олексій Кучеренко також був головою Запорізької облдержадміністрації (від 14 червня 2000 до 19 березня 2001 року).

Нардеп закінчив КНУ ім.Т. Г. Шевченка за спеціальністю “прикладна математика” та НАДУ при президентові за фахом “державне управління”. Є кандидатом соціологічних наук та академіком Української муніципальної академії.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com