“Батьківщина” заявила про перехід в опозицію (відео)

13.11.2019, 17:33
52005

Після того, як Верховна Рада (переважно пропрезидентська фракція “Слуги народу”) проголосувала в першому читанні за законопроєкт про ринок землі в Україні, фракція партії ВО “Батьківщина” оголосила про свій перехід в опозицію до влади.

Читайте також: Верховна Рада проголосувала за ринок землі

“Ухваленням закону про розпродаж землі президент Зеленський перетнув червоні лінії. Команда “Батьківщини” переходить в опозицію”, – ідеться в заяві партії, яку озвучила її лідерка Юлія Тимошенко.

Зокрема, “Батьківщина” вимагала від президента та уряду зняти з розгляду законопроєкт №2178-10 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення” та подовжити на рік відповідний мораторій.

“Якщо хоча б у першому читанні буде проголосовано цей законопроєкт, це означатиме, що з молотка на розпродаж піде 72% території України. В одні руки можна буде віддати 210 тис. га землі, зокрема за участю іноземців. Іншими словами, кілька міжнародних корпорацій зможуть володіти Україною. Мова вже йде не лише про сільськогосподарські землі, а про втрату незалежності, суверенності нашої держави. Мова йде про руйнування національної безпеки країни”, – сказала Юлія Тимошенко.

Вона також обурилася, що “влада намагається кулуарно, не враховуючи думок громадян, без всеукраїнського референдуму проштовхнути рішення, від якого залежатиме майбутнє людей. Тоді, як 75% громадян не підтримують продаж землі, а 81% виступають проти її продажу іноземцям”.

Зазначимо, за законопроєкт про відкриття ринку землі проголосували 240 депутатів. Серед них 227 голосів дали депутати від “Слуги народу” та 13 позафракційних.

Передбачається, що ринок землі запрацює від 1 жовтня 2020 року. Саме тоді буде скасований мораторій на відчуження земель сільськогосподарського призначення.

Законопроєкт також чітко внормовує перелік тих, хто може набувати права власності на землю – громадяни України, територіальні громади, держава, юридичні особи України та іноземні громадяни і особи без громадянства у разі набуття в порядку спадкування та обов’язком відчужити ділянку протягом року.

Що стосується продажу землі іноземцям, то для них буде діяти заборона до 1 січня 2024 року. Винятки будуть у тому випадку, якщо землю захочуть придбати іноземці-орендарі, які є сільськогосподарськими товаровиробниками, якщо з часу державної реєстрації юридичної особи – набувача права власності минуло не менше 3 років, а також на випадки набуття у власність зазначеними особами земельних ділянок.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com