Бійки та протести паралізували Барселону

18.10.2019, 22:49
47758

Тисячі людей вийшли на вулиці Барселони, де одночасно проходить не менше п’яти маршів протесту, а також загальний страйк студентів і робітників, рух у місті паралізовано, повідомляє в п’ятницю агентство Associated Press.

Читайте також: Протести в Каталонії: постраждали понад 70 людей

Учасники масових акцій протесту підпалюють автомобільні шини, заблокували десятки автодоріг і шосе, що ведуть в бік Франції. Порушено або повністю перервано рух прикордонного залізничного транспорту, а також міжміське залізничне сполучення.

В аеропорту Барселони вже скасували не менше 57 рейсів через страйк, влаштований профспілками. Також у п’ятницю в Барселоні закриті багато магазинів і підприємства, для відвідування закрита найвідоміша пам’ятка міста – собор Саграда Фамілія. Через акції протесту прохід до собору неможливий.

До п’ятничних акцій приєдналися каталонські фермери на тракторах, яких мобілізували  організації “Національна каталонська асамблея” і Omnium Cultural, що виступають за незалежність Каталонії від Іспанії.

У ході зіткнень демонстрантів з поліцією, що сталися в ніч на п’ятницю, поранення і травми отримали понад 40 осіб, а ще 16 затримали і відправили під варту за підбурювання до заворушень. Всього з початку цього тижня заарештували понад 200 осіб, які взяли участь у зіткненнях з поліцейськими.

Через нестабільну обстановку в Каталонії іспанська футбольна федерація скасувала матч між командами Барселона і Реал Мадрид, який мав відбутися 26 жовтня. У клубів до 21 жовтня є час вибрати альтернативну дату матчу.

Читайте також: У Барселоні під час акцій протесту біля місцевого летовища постраждали 56 осіб

Черговий виток напруженості в Каталонії пов’язаний із винесенням тривалих термінів тюремного ув’язнення ряду колишніх представників каталонського керівництва, які були причетні до спроби проведення референдуму про незалежність цього автономного співтовариства Іспанії 1 жовтня 2017 року.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com